Denne uka signerte fauskeværingen papirene som gjør ham til Markabygda-spiller sesongen 2018.

Laget spiller i den lokale 6. divisjon, og skal bryne seg på både det nye sammenslåtte laget Leksdal/Vuku2/Vinne2, Ekne og ikke minst Verdal 2 utover våren.

– Et lag med en herlig gjeng fotballspillere, med godt samhold i spillergruppa, sier Stensland om sine nye lagkamerater i Markabygda.

Hvor høyt på tabellen de kan havne er han usikker på, men han regner med at de vil kjempe i toppen slik de gjorde i fjor.

Scoring vil være historisk

Opprykk eller ikke er uansett ikke det viktigste, for Stensland handler det om å få utløp for lysten til å oppleve fotballgleden ute på banen og i garderoben igjen. Og en liten ting til.

Som kan gjøre ham historisk, sammen med noen få andre fotballspillere her i landet. Nemlig å spille - og score - i alle divisjoner.

Daniel Stensland jubler med lagkompisene i Bodø/Glimt etter scoring på høyeste nivå mot LSK. Nå skal han prøve å gjenta bedriften på laveste nivå.

Daniel Stensland har scoret for Bodø/Glimt i eliteserien, for både Glimt og Levanger i 1. divisjon, for Levanger også i 2. divisjon, for moderklubben Fauske/Sprint i 3. og 4. divisjon, og så har han en eneste kamp for LFK2 i 5. divisjon - og selvsagt tegnet han seg på scoringslista.

Var meget lovende

Så på spørsmål om ambisjonene for Markabygda i år, er svaret enkelt:

– Å score ett mål.

Men innerst inne håper han å bidra mer enn det.

– Jeg tror jeg kan tilføre laget energi. Jeg har alltid vært en spiller som har løpt mye på banen, sier Stensland.

19-åringen ble spådd en stor fotballkarriere da han herjet med daværende landslagsback Marius Johnsen og scoret Bodø/Glimts mål i 1-1-kampen mot Lillestrøm våren 2009. Selv om han spilte mange kamper på høyt nivå også etter det, gjorde uttallige skader sitt til at karrieren ikke ble slik den kunne blitt.

En karriere full av skader, her til og med etter en futsalkamp. Foto: Privat

God trening og fysio-hjelp

De to og en halv siste sesongene har han ikke spilt i det hele tatt, og hadde i praksis lagt opp som fotballinvalid.

– Etter at jeg la opp som toppspiller, har jeg likevel trent veldig godt. Kanskje litt riktigere enn jeg gjorde mens jeg var aktiv, til og med. Så muskulaturen kjennes mye bedre nå. Jeg har også fått veldig god hjelp av fysioterapeut Kent Frode Trøan underveis, skryter Stensland, som til daglig sjonglerer mellom jobb på Leira mottak og Intersport Gigant, både i Levanger og Stjørdal, hvor han er når Innherred snakker med ham.

Daniel Stensland jubler med lagkompisene for opprykk til 1. divisjon med LFK etter kampen mot Nardo. Foto: Marte Skjesol

Drømmer om litt høyere

Kanskje, kanskje, kan det finnes en mulighet for å spille aktiv fotball litt høyere i divisjonene igjen. Men neppe på toppnivå.

– Markabygda blir en flott mulighet til å få kjenne litt på det igjen, så får vi se. Men hoftene mine er ikke gode. Jeg har operert den ene, og burde tatt den andre også. Det er så stor slitasje, at alle kraftige utslag i hoftepartiet gjør vondt. Både under spill, og etterpå. Så jeg vet at det kommer til å bli smertefullt i 6. divisjon også, sier Stensland.

Stakkeland med enda en divisjon

Men lysten til spille fotball trumfer altså det. Og muligheten for å bli litt historisk. Rune Stakkeland er visstnok den som er aller mest historisk i Norge, med spill og scoringer i alle divisjoner fra eliteserien til 7. divisjon, for Ulf Sandnes, Viking, Bryne, Lillestrøm og Bogafjell.

Det finnes noen flere med spill i alle divisjoner, uten at de nødvendigvis har scoret i alle. Blant annet Stakkelands lagkompis i LSK, Jørn Heggestad. Og aller mest spesiell blant de som har spilt i alle divisjoner er nok Jens Egil Vikanes, som spilte i alle divisjoner for samme klubb - nemlig haugesundsklubben Haugar.

Skulle Stensland score for Markabygda, burde han vel deretter gjøre sitt til at de rykker ned - men det går ikke an så lenge 6. divisjon er det laveste nivået her i distriktet.

Kjempeinspirerende

Trener Casper Utler i Markabygda synes det er kjempeartig å få Daniel Stensland med på laget.

– Han er jo en rutinert spiller, og det blir inspirerende for alle, kanskje ikke minst de unge spillerne våre - som han sikkert vil bidra til at blomster på fotballbanen, sier Utler.

Det at en tidligere eliteseriespiller velger Markabygda i 6. divisjon tar han også som en stor kompliment til miljøet og samholdet i laget - noe også Stensland selv trekker frem som en viktig grunn til at han valgte dem.

– Hvor tenker dere å bruke Daniel på banen?

– Han er jo en offensiv spillertype, så det blir nok posisjonene fremover på banen. Vi får høre litt med ham selv også, sier Utler, som i så måte kan legge til rette for at målet om en scoring i 6. divisjon kan innfris.

– Men han kan jo komme på et skikkelig offensivt løp fra midtstopperposisjon også, smiler treneren.

Hele Norges Markabygda

Han legger i hvert fall ikke noe press på Stensland foran comebacket.