Vårsesongen til Verdal var en eneste stor opptur. De avgjorde jevne kamper til sin fordel, og tok ferie på andreplass, kun ett poeng bak Byåsen som toppet tabellen.

Optimismen rundt Verdals fotballherrer var stor, og enkelte våget til og med å snakke om opprykk. Selv om sesongen var, og fortsatt er relativt ung, kan man tydelig se konturene av hvilke lag som kommer til å kjempe helt i toppen av tabellen. Verdal, som tok sommerferie på andreplass, så definitivt ut som ett av topplagene etter endt vårsesong.

Så kom høstsesongen. Starten på sesonginnspurten. Den delen av sesongen der alt skal avgjøres. Når Verdal da faktisk er med for fullt i kampen om opprykk holder det ikke at brorparten av spillerne fortsatt er i feriemodus. Tap mot Tillerbyen og Orkla med totalt sju baklengsmål er ingen opprykkskandidat verdig, og det spørs om ikke opprykkstoget forlot perrongen allerede da.

Selvsagt er ingenting er avgjort og mye gjenstår av sesongen, men Byåsen skiller seg ut på toppen. Bak de røde fra Trondheim er det jevnt om plasseringene mellom Rosenborg 2, Verdal, Steinkjer, Brumunddal og Gjøvik/Lyn. I en så tett og jevn liga som Norsk-Tipping ligaen forsvinner plasseringene på tabellen fort etter en aldri så liten formsvikt. Det er som kjent kun ett lag som rykker opp, og man får ingen verdig trøstepremie av å kapre den hederlige andreplassen i Nord Tipping-ligaen.

Derfor var Verdal nødt til å slå Tynset for å virkelig kunne tro på opprykket. Ikke bare for å fortsatt ha heng på toppen, men også fordi Tynset er ligaens svakeste bortelag. Gjestene fra Hedmark kom til Verdal Stadion på lørdag med kun ett poeng på seks bortekamper. Heldigvis for Verdal var det ikke høst-, men vårutgaven av de blå og hvite som møtte Tynset da dommer Pål Jakobsen blåste i gang kampen.

Etter en marerittstart på høstsesongen, kunne vi i helga endelig se konturene av Verdalslaget vi så i våres. Det som skjedde på Verdal Stadion lørdag var nemlig litt typisk Verdal denne sesongen. Det var litt av det gode gamle Verdal vi har blitt vant til å se i år.

Kampen var jevnspilt, og startet med at begge lag slo flere lange baller. Etter hvert tok motstanderen ledelsen etter klabb og babb foran Ola Rygg, som er tilbake for fullt etter skaden han pådro seg tidlig i sesongen.

Typisk Verdal var det også å komme ut som et helt annet lag etter pause. Etter sidebyttet var det til tider kun spill mot ett mål.

Først kom utligningen, før Nils Petter Austads menn gjorde som de har gjort hele fem ganger tidligere denne sesongen, nemlig å score det avgjørende målet i siste halvdel av andre omgang. I tillegg satte Carl Frode Utler en ekstra spiker i Tynset-kista på overtid.

Det var ingen estetisk fin fotballkamp, men det har heller aldri avgjort en fotballkamp. Verdal viste til tider prov på brukbart angrepsspill, og scoret til slutt tre mål. Laget fikk sin første høstseier, og toppscorer Hans Kristian Nordvoll tegnet seg på scoringslisten etter to kamper uten mål i høst. Kanskje var dette seieren, og akkurat den type seier Verdal trengte for å igjen finne tilbake til storformen de hadde i store deler av vårsesongen.

Med tre poeng mot Tynset befinner Verdal seg fortsatt på tredjeplass på tabellen. Avstanden opp til Byåsen er fem poeng, noe som ikke er avskrekkende. Bak nettopp Byåsen er det tett som hagl, og kun to poeng skiller Rosenborg 2 på andreplass og Gjøvik/Lyn på sjetteplass. Selv om avstanden til toppen ikke er umulig å ta igjen for Nils Petter Austad og Verdal kan det vise seg at tapene mot Tillerbyen og Orkla blir avgjørende når regnskapet skal fullføres lørdag 27. oktober med bortekamp på Orkla Sparebank Stadion.

Man snakket om å forsterke laget under sommervinduet, i jakten på opprykk. Det ble ikke gjort, noe som kan vise seg å være fornuftig. En av Verdals store styrker har vært det sterke samholdet i laget, og man har neppe lyst til å sette lagmoralen på prøve ved å hente inn ukjente fjes i en allerede godt sammenspleiset spillergruppe.

Både Ola Rygg og Erik Skeie mistet kampene i vår på grunn av skade, men var på banen da Tynset ble slått i helga. Kanskje er det nettopp Rygg og Skeie som er de nye "signeringene" Verdal trenger for å ta steget opp til 2.divisjon.