Levanger Fotballskole er for barn mellom 8 og 11 år, og har denne uken blitt arrangert på Levanger Stadion. Trenere på fotballskolen har vært spillere fra A-laget til Levanger.

– Dette er andre eller tredje året vi arrangerer denne fotballskolen. Tidligere var det Rosenborg fotballskole her på Moan, fortalte sportssjef i Levanger Fotballklubb, Andreas Holmberg.

Svensken forteller at han gjerne skulle sett at det var noen flere påmeldte til årets fotballskole.

– I år er det 38 påmeldte. Det holder til fire lag. Optimalt sett skulle vi nok vært rundt 50 påmeldte og seks lag. De som er her får en veldig god opplevelse, uttalte Holmberg ovenfor Innherred torsdag.

Skryt til A-laget

Trenere for fotballskolen er spillere fra A-laget til Levanger. Spillerne høster skryt fra sportssjefen sin.

– Alle spillerne er trener to dager hver, og er veldig hjelpsomme. De er flinke, og det er like morsomt for dem som for barna, konstaterte sportssjefen.

Det er ikke bare fra Holmberg spillerne får skryt. Også deltakerne på fotballskolen setter pris på trenerne sine.

Solveig Skoglund Leithe, Lea Aurora Johannesen og Mina Roos Øyen spiller for Chelsea under fotballskolen, og synes det morsomste er å treffe nye folk. De tre jentene kjente ikke hverandre fra før, men har blitt gode venner under oppholdet.

De er heller ikke i tvil om hvem av instruktørene de likte best.

– Han som har vært flinkest av de vi har hatt er han vi har nå. Han har mørkt hår og litt skjegg, men vi husker ikke hva han heter. Han har på svart jakke og sier «jeg» istedet for «æ», sa jentene, og siktet med det til keeper Jonatan Byttingsvik.

Marius Viken, Linus Heggem Nesgård, Peder Venås Skogås og Eirik Gravdal Zetterstrøm kjente hverandre godt fra før, og representerte Tottenham under fotballskolen. De synes det morsomste er å få spille sammen med spillerne fra A-laget i tillegg til å utvikle seg som fotballspillere, og ha det gøy.

I motsetning til jentene fra Chelsea er de mer delt i synet på favorittspiller.

– Mateo López er min favoritt, sa Peder.

– Hajdari, kontret Eirik raskt.

– Faye her, sa Linus, mens Marius gikk for en kombinasjon.

– Jeg har tre favoritter. Faye, Hajdari og López, fortalte gutten ikledd PSG-drakt.

Pernille Ottesen Rødøy og Felix Bakken Hervik har begge vært med på LFK Fotballskole tidligere, og mener det morsomste er å bli god i fotball ved å få hjelp fra A-lagsspillerne. Duoen har også sine favorittspillere.

– Jeg synes Adrià Mateo López er best, sa Felix.

– Mine to favoritter er Wrele og Faye, sa Pernille.