Oskar Røe Olsen snakker om de seks ukene hvor hans mor Janne lå på St. Olav. Der fikk hun behandling for en svært alvorlig type hjernekreft.

– Vi har bestandig hatt et bra forhold, og har kunnet snakke om alt. At hun ble syk var tøft for hele familien, forteller han videre.

Fredag skal Olsen vokte buret for Helgådal i en prestisjetung kamp mot Markabygda i 6.divisjon. Kampen sendes på adressa.no fra klokken 19.40.

Fra sidelinjen på Elneshøgda kan Olsen uansett forvente heiing fra mamma. Slik som han har heiet på henne det siste halvåret.

Av verste sort

Det var ikke mange ukene før jul at legene fikk inn de endelige testene på svulsten i hjernen til mamma Janne.

– Det viste seg å være en sjelden krefttype, og svulsten var av den verste graden du kan få. Så da ble hun operert to-tre uker før jul.

Etter operasjon ventet både strålebehandling og cellegift.

Om stolpen spiller på lag med Oskar Røe Olsen kan det være med å sikre tre poeng mot Markabygda. Foto: Aksel Murvold

– Vi har fått beskjed om at hun aldri blir frisk, men at de kan holde det i sjakk. Og at man prøver å behandle det så lenge det går, forklarer sønnen.

– Hvordan var det å få den beskjeden?

– Først trodde jeg vel egentlig ikke på det. Men selvfølgelig var det tøft, for du vet ikke hva du går til.

Har kommet over sjokket

Verken Oskar eller mor har noen bilder å dele der Janne er avbildet. Fordi som hun sier selv: det er hun som tar familiebildene når de er på ferie.

– Vi har bestandig hatt et godt forhold. Nå som hun har vært syk har jeg måttet hjelpe ti litt ekstra på gården, men vi har kommet over sjokket om at hun ikke blir frisk. Det siste halvåret har vært ganske tungt, og nå skal vi bare fortsette å ta det som det kommer.

– Har hatt lyst lenge

Med et tungt halvår bak seg har det vært ekstra godt å ha fotballen.

– Det var godt å komme på trening og ikke tenke på det i hele tatt.

Keeperen har spilt fotball helt siden han kunne gå, men dette er hans første sesong i Helgådal. Barndomsklubben er Vuku.

– Jeg har lenge hatt lyst til å spille for Helgådal, fordi det ser kult ut å ha den støtten fra bygda på hjemmekampene.

Oskar Røe Olsen bor sammen med samboeren og to hunder i en enebolig i Leirådalen. Foto: Aksel Murvold

Ufrivillig avbrekk

I oppladningen til fredagens storkamp har han få ferske treningstimer i banken. Som gravemaskinfører er dagene nemlig svært lange i perioder.

– De siste fire-fem ukene har jeg ikke vært på trening, erkjenner han.

Fem uker er likevel lite sammenlignet med det lengste avbrekket han har hatt fra fotballen. Etter koronavaksinen slet han lenge med ettervirkninger, blant annet i form av unormalt høy puls.

– Jeg lå stort sett på sofaen, fordi med en gang jeg reiste meg begynte hjertet å pumpe noe voldsomt.

– Tungt å komme tilbake

Pulsproblemene førte til et to år langt avbrekk fra fotballen.

– Det var tungt å komme tilbake på trening igjen i vinter, og det har tatt tid å bygge oppe en viss form, forteller Olsen.

Derfor vil fredagens kamp mot Markabygda være ekstra spesiell som Olsens første på Elnsehøgda. Og han er visstnok ikke alene om å kjenne på en viss kribling i føttene.

– Det merkes i gruppa at det gledes til kamp. Alle har snakket om den første hjemmekampen i hele vinter.

NB: Innherred samarbeider med Adresseavisen om stoffutveksling. Breddefotbaill-satsingen til Adresseavisen er ikke en del av denne avtalen. De som vil se kampen og høre RBK-trener Kjetil Rekdals kommentarer må derfor gå på adressa.no. Lokalavisa Innherred vil dekke kampen med tekst og bilder.