Trond Roar Almlid (43) fra Åsen var fast bestemt på at sykkelrittet Trondheim-Oslo ble med den ene gangen. Han sto i målområdet på Vallhall Arena for ett år siden og gjorde det rimelig klart at nok fikk være nok.

Så gikk det noen få uker. Trond Roar Almlid var plutselig å finne på deltakerlista igjen.

«Da har den ene av mine 2 celler, den som husker hvor vondt det var å sykle til Oslo, gitt tapt til fordel for den som vil sykle turen på nytt i 2018», meddelte han via Facebook til en hurv av sykkelvenner på tidlighøsten i fjor.

For andre gang

Åsbyggen er klar for sin andre styrkeprøve når han sent fredag kveld 15. juni tar fatt på de 54 milene mellom de to byene.

– Du har kanskje fått høre det?

– Ja, det er nevnt i flere settinger. Jeg får spørsmålet: Lærte du ikke noe i fjor?

– Gjorde du ikke det?

Psykolog Odd Ivar

– Men denne gang håper jeg å gjennomføre med litt rakere rygg enn i fjor, tilføyer han. Da han i fjor nådde halvsyklet ritt, var han ganske så bestemt på å hoppe av.

– Hadde det ikke vært for samholdet i gruppa, og en meget god psykolog i Odd Ivar Sørmo, ville jeg nok gitt meg på Kvam, forteller 43-åringen. Etter Dovre kom dessuten sola, i tillegg til at han fikk i seg godt med næring. Alt så straks lysere ut, og Almlid fullførte i god stil sammen med dem han syklet med.

Fullføre sammen

I år er han på mange måter hærføreren i troppen som nå går under lagnavnet DUUN DSSP 2018, og som vil sykle i blå-hvite Aasguten-farger. Gruppa består av 16 ryttere. Et uttrykt mål er 20 timer, men enda viktigere: Fullføre sammen.

– Alle starter i lag. Alle skal i mål i lag. Det er hovedpoenget. Om det tar lenger tid, får det bare gjøre det. Går det fortere, blir det en bonus.

Mye avhenger selvsagt av værforholdene.

– Sykler vi som vi gjorde på treningsturen til Skjækerfossen for en stund siden, passerer vi målstreken på under 20 timer, sier Trond Roar Almlid. Før han føyer til:

– Men den var på 15 mil. Da mangler vi fortsatt 39.

43-åringen hadde lyst til å sykle sammen med flere av dem han omgås med gjennom idrettslaget Aasguten. Senere har flere kommet til, og blant de 16 finner vi også utøvere fra Skogn og Levanger.

Tør ikke sjekke været

Ved siden av Almlid har også Jørgen Alstad fartstid i Den store styrkeprøven - om enn for rundt 25 år siden.

De øvrige er ny i styrkeprøvensammenheng.

– Hva vil gjøre deg fornøyd når sykler inn i Vallhall Arena lørdag 16. juni?

– Å ha gjennomført enda en gang, og samtidig være med på at det er emosjonell gjeng krysser målstrekken, forhåpentligvis de samme 16 som startet i lag.

– Regner med du har sjekket værutsiktene i lang tid allerede?

– Jeg har ikke turt å kikke, men jeg skjønner at vi ikke kan regne med både finvær og medvind hele veien. Jeg tror forresten vi takler motvind på en bedre måte enn regn.

– Så er det bare et år til neste gang, du stiller på nytt?

– Nei, det vet jeg ikke. Det er ganske tidkrevende. Men det kunne være artig å finne på noe i lag med flere, kanskje noe annet. For eksempel kunne jeg tenkt meg å delta i Lofoten Insomnia.

Disse 16 skal sykle

De 16 som stiller for «DUUN DSSP 2018» er: Trond Roar Almlid, Jørgen Alstad, Morten Andre Hunnes Stokkan, Kjell Rogdaberg, Martin Langås, Jørgen Reitan, Kjersti Husby, Sveinung Gravås, Gisle Holberg, Jørn Johannessen, Morten Einarsve, Kjell Stokkan, Arild Hovdal, Birger Tunset, Tore Persøy, Ståle Elvebakk.