Krevende øvelse. Det er åpenbart krevende det de begir seg inn på arrangørene, når de driver sin jakt på gode foredragsholdere til årets store happening på Stiklestad. Når det er godt vær og gode folk og samtaler utendørs, kan det være vel så givende å sitte der som å trekke inn til forelesninger om kompliserte forhold. Det er også noe med klare å levere interessante profiler år etter år.

Når de makter det på Stiklestad, så sier det sitt om de som står bak og trekker i trådene. Det sier også noe om den posisjonen som Talerstolen Stiklestad har bygd seg opp til, og som gjør det attraktivt for travle personligheter å bruke noen dager her hos oss midt i den beste ferietida. Det er ingen grunn til å ta det som en selvfølge.

Mot 2030. Det er lagt et godt grunnlag. Det begynner å bli en god tradisjon. Og fullsatt sal og stor interesse år etter år gjør ikke interessen fra å delta mindre. Det er ikke noen gitt å fylle opp store lokaler i slike sammenhenger. Det er heller ingen ulempe at vi etter hvert nærmer oss det store jubileumsåret. Talerstolen Stiklestad vil forhåpentligvis beholde sin aktualitet lenge. Til glede for de mange som vet å sette pris på slik «underholdning».

Roger Rein