Kulturscenen Levringslåven får ikke slippe inn publikum før det er gjorde store endringer på det branntekniske. Etter en kontroll av brannvesenet fikk Marit og Trygve Hofstad beskjeden som setter stopp for flere ansamlinger av publikum.

Sitter med svarteper

Låven, som har fungert som en kulturscene de siste årene, er bygd i 1938. Frem til 2012 var det melkeproduksjon på gården. Da ble det tatt initiativ til å skape et alternativ kulturscene, der Teaterselskapet Innspæll var en av de samarbeidspartnerne.

Ga nye muligheter

Låven med et areal på 500 m2 ga nye muligheter og Folkehelten (om Garnesmordet) ble første teaterproduksjon på gården. Dette ble en suksess og i 2015 var det storoppsetning med Which Witch. I fjor sommer var det Bandadrittene som var hovedforestillingen. I tillegg til dette har det årlig vært slåttgraut-arrangement på låven.

Også til sommeren var intensjonen å sette opp et teaterstykke på den alternative scenen.

Taper stort

– Nå må vi gå flere runder med oss selv, sier Trygve Hofstad. Sammen med kona Marit har han satset mye penger og tid i prosjektet.

– Hvor mye tid jeg har satset tør jeg ikke tenke på, og vi snakker om et tap på rundt en million kroner. Senest i fjor fikk jeg laget et backstagerom til en kostnad av 100.000 kroner.

Senest i mai i fjor skrev Innherred om de siste investeringene i Levringslåven. Arnulf Haga beskrev låven som det første privatdrevne teater i Nord-Trøndelag. Faksimile Innherred 21. mai 2016

Hofstad mener de har handlet i beste mening og trodd på den godkjenningen som ble gitt av kommunen i 2012/13. Nå viser det seg at brannvarslingssystemet ikke er godt nok, og det må bygges brannvegger før det kan settes opp nye forestillinger.

Må ha brannvegger

– Slik det ser ut per nu, er det slutt for Levringslåven som kulturarena. Kostandene blir for store, og nye brannvegger vil ødelegge selve scenen, sier Hofstad.

Han har vært i møter med brannvesen og kommune i etterkant av tilsynet, men det er ingen vilje til å kunne gi unntak for de strenge reglene som gjelder det branntekniske.

Innherred lyktes ikke i ettermiddag å få en kommentar fra Arnulf Haga eller virksomhetsleder i kulturtjenesten i Verdal, Ingvild Aasen.