Nær seksti damer fra Norge og Sverige satte preg på stemningen da de fylket seg til strikkebonanza på Brusve lørdag og søndag.

Inspirert av andre strikketreff, ville Husfliden i Levanger også gjøre noe lignende, og dermed satte de seg for å drodle.

- Sjefene mine sier ja til alle sprell, så da sa de ja til dette også. Tone Veimo og Randi Flekstad som eier Husfliden Levanger, har latt meg få frie tøyler, forteller Sissel Grendahl som har vært primus motor for bonanzaen. Til vanlig er hun medarbeider for Husfliden, eller som hun selv sier med et smil: garnslave.

Raskt fulltegnet

Da arrangørene i juni opprettet strikketreffet i Levanger som et arrangement på Facebook i, tok det ikke lange stunden før det hele var fulltegnet.

Sissel Grendahl mener Brusve er godt egnet til slike arrangement. Det ligger en atmosfære i rom og vegger som innbyr til kreativitet. Og en enda større garanti for god inspirasjon ble nok besørgt av deltakerne selv. Det var neppe mange stundene du kunne høre knappenåla falle, for å si det slik.

Den to dager lange strikkebonanzaen inkluderte ikke bare strikking, men også kurs og foredragholdere. Tre ressurspersoner var spesielt inviterte til å øse av sine kunnskaper om ulike temaer. Designerne Arnhild Skatvedt fra Averøy, samt Tina Hauglund (Strikkezilla) fra Oslo, samt fargeekspert Vibeke Sakshaug fra Skatval kom med tips, råd og innputs, om fag, teknikker, design og farger.

Lørdag kveld ble garn og strikkepinner ryddet unna, mens bordene på Brusve i stedet ble duket til festmiddag.

Flere unge

For øvrig gleder det bonanzageneral Sissel Grendahl at den yngre garde ser ut til å ha trykket husflidskunsten til sine bryst.

- Vi opplever at det er flere og flere unge som strikker, og det er kjempeartig. Den yngste deltakeren vi har i helga er 21 år, forteller hun.

Og den eldste er 75. Hvilket sier en hel del om hvor bredt strikkedillaen treffer.

- Og her er det gjerne litt mer avanserte ting enn grytekluter?

- Absolutt.