Andre dag av den nye runden med forhandlinger mellom Levanger og Verdal er i gang. Rett etter møtestart har Robert Svarva og Bjørn Iversen fått en klar henstilling fra fire ordførerkolleger.

Ikke bare dere to

– Vi har registrert i media at dere i forhandlingene om intensjonsavtale om kommunesammenslåing er blitt enige om at navnet på den sammenslåtte kommunen skal være Innherred, skriver Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram, Inderøy-ordfører Ida Stuberg, Verran-ordfører Anders Lindstrøm og Snåsa-ordfører Tone Våg.

De påpeker at Innherred er navnet på det geografiske området som omgir de indre delene av Trondheimsfjorden, og består av deres fire kommuner i tillegg til Levanger og Verdal.

Svært uheldig

– Vi som er ordførere i de resterende innherredskommunene mener det vil være svært uheldig om to av kommunene velger å ta i bruk navnet til det geografiske området vi også tilhører, som kommunenavn ved en kommunesammenslåing. Vi anmoder derfor om at dere finner et annet navn på den sammenslåtte kommunen, skriver Gram, Stuberg, Lindstrøm og Våg.