Verdal ble det i 2016. Nå starter Levanger opp arbeidet, og skal bruke 2017 til å få den samme godkjenningen som naboen har fått.

–På mange måter kan du sammenligne dette med en ISO-sertifisering. Det handler om å hjelpe kommunene til å få på plass en helhetlig plan over hvordan man kan jobbe med trafikksikkerhet i alle deler av kommunen.

Det sier distriktsleder Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk. Han var også selvsagt til stede når den årlige pressekonferansen om ulykkesstatistikk og trafikksikkerhet ble presentert mandag.

–Når Tomas Iver og Edvard snakker om holdningsskapende arbeid, så er dette kjernen i denne godkjenningen. Det at kommunene implementerer trafikksikkerhet i nær sagt alt de gjør, er viktig for å redusere drepte og skadde i trafikken, fortsetter han.

- Kommunen kan allerede fra helsestasjonen informere og veilede foreldre i blant annet sikring av barn i bil. Et slikt informasjonsarbeid stopper aldri. Ansatte i hjemmesykepleien kan for eksempel snakke med sine brukere om refleksbruk, sier en engasjert distriktsleder.

Avslutningsvis vil Frode Tiller Skjervø påpeke viktigheten av at de unge fortsatt tør å si ifra.

–Det er veldig ulikt fra miljø til miljø, men jeg vil sterkt oppfordre til å gi beskjed til sjåføren hvis du synes det går for fort. Det er mange urutinerte sjåfører som vil tøffe seg, men det er faktisk ikke spesielt tøft å være død. Det er mye tøffere å si ifra før det er for sent.