Det var nesten fullpakket i lobbyen ved Staup Helsehus mandag formiddag. Da ble huset offisielt åpnet, med representanter fra både kommunen, lag og foreninger og ikke minst entreprenører og leverandører til stede. Da lot heller ikke lovordene om huset vente på seg.

Fellesarealet og gangen var fylt til randen med oppmøtte folk som ville overvære åpningen. Foto: Tor J. Friberg

Blant dagens talere var Kari Lien, som takket kommunen for huset på vegne av Lions-klubbene i Levanger. Hun overrakte også formelt deres gave til helsehuset, et splitter nytt elpiano.

–Vi spurte dere om hva dere ønsket dere, i forbindelse med Lions' 100-årsjubileum. Da svarte dere piano, og det kjøpte vi, sa hun foran forsamlingen.

Debuterte pianoet

Markus Hoff Sjøbakk fikk æren av å spille inn pianoet, og framførte blant annet «Piano man» av Billy Joel.

–Det var et veldig godt piano, sier han og gir sitt kvalitetsstempel til det nyinnkjøpte instrumentet, som Lions Levanger håper får god nytte i det nye huset.

Enhetsleder Jørgen Worum er stolt av resultatet i Staup Helsehus. Foto: Tor J. Friberg

Resten av den musikalske underholdningen sto Nord-studentene Åsmund Gevik og Christina Fagerkind for, foran et lydhørt publikum i helsehuset på hele 7.600 kvadratmeter med en prislapp på 227 millioner kroner.

Lager kantine

Enhetsleder for institusjonstjenester, Jørgen Worum, er glad for å se at helsehuset er i full drift og at huset tas imot av folket.

–Dette er et hus for alle 20.000 innbyggere i Levanger, fra 0 til 100 år. Nå blir huset brukt av alle i tiden framover, og vi får i løpet av sommeren også Leva-Fro-kantina på plass. Da blir det mulig å kjøpe seg mat eller middag her for alle som ønsker å besøke oss, sier Worum.

–Vi hadde 420 søkere på stillingene ved helsehuset, og det forteller noe om interessen for Staup. Vi har også vært i forkant på landsbasis med tanke på framtidens løsninger, noe som har skapt interesse fra mange andre kommuner som kommer hit for å se på både det byggtekniske og innholdet i helsehuset, sier Worum.