Politiet startet dagen i går med å besøke HiNT, der de møtte studenter for å snakke om Kjernekar-kampanjen de startet i 2013. Det er en forebyggende kampanje mot voldtekt, der folk oppfordres til å gripe inn og si fra hvis de mistenker at en voldtekt kan være på gang.

35 voldtekter i fjor

Politioverbetjent Svein Arne Hovdal ble godt tatt i mot blant studentene.

– Klart jeg vil reagere og si fra hvis jeg skulle se noe som ikke var bra, sa sykepleierstudenten Andreas Ørsleie med Trønder-Avisa til stede.

Ifølge regionavisa ble det anmeldt 35 voldtekter i fylket i fjor, alle overgriperne var menn og 32 ble dømt. 23 av disse igjen var norske, ni utenlandske.

Fryktet for bru-hopp

Ellers i loggen til politiet siden onsdag morgen står det en bekymringsmelding til politiet ved kvart på fire-tiden på ettermiddagen. Da hadde en melder sett en person i badeshorts utenfor rekkverket på brua over Verdalselva. Politiet dro ut, uten å se vedkommende.

Sjenerende oppførsel

Klokken 18 ble det meldt om en mann med sjenerende oppførsel på Ørmelen, i området ved Prix-butikken. Politiet fikk rede på hvem det var, og kontaktet institusjonen hvor personen hører hjemme. De sørget for å ta hånd om vedkommende.

To trafikkontroller ble holdt i løpet av kvelden og natta. Mellom 20.25 og 21.25 stod politiet på Trones, nærmere bestemt på Nordskaget. Der var det ingen overtredelser.

Sykkel-funn

Natt til torsdag klokken 01.30 ble 25 biler kontrollert på vektstasjonen ved E6. En fører ble anmeldt for kjøring uten førerkort, en mann i slutten av 40-årene fra Verdal.

I natt ble det for øvrig også funnet en sykkel ved Langnes & Bakkan i Verdal. Den tilhørte en 15-åring fra Hegra. Sykkelen er overlevert eieren.