- Arne Leonhardsen er fortsatt Verdal Frps leder. Vi deler ikke hans uttalelser på Facebook, og vi er glade for at han beklager sine uttalelser på det sterkeste. Styret tar det til etterretning, sier nestleder Knut Fortun i Verdal Frp etter mandagens styremøte i partiet.

Innlegg fra Arne Leonhardsen (Frp) «Disse uttalelser står jeg for i den kontekst de falt!» Frp-lederen i Verdal mener seg politisk forfulgt av lokalavisa. - Alvorlig sak

Styret behandlet Leonhardsens uttalelser som en egen sak under det ordinære styremøtet mandag kveld, hvor Facebook-uttalelsene om innvandrere signert deres leder ble en del av saklisten.

- Det er klart at vi har brukt tid på det. Det er en alvorlig sak, som ikke bare har blitt diskutert her på møtet, men også ellers og i media. Men konklusjonen i møtet er som nevnt nå, utdyper Fortun til Innherred mandag kveld.

Han går ikke ytterligere i detalj om saken, men legger til at saken har vært krevende for mange i partiet.

Beklager

Selv sier Arne Leonhardsen etter møtet at han ser frem til å bruke tiden framover på politikk, og at han legger seg flat for partiet og andre hans uttalelser har berørt.

- Jeg sa og skrev noe forferdelig dumt, og jeg var ubetenksom. Det kan jeg bare beklage for de det har gått utover, og laget mitt. Jeg er utrolig takknemlig for deres tiltro og kjennskap til hva jeg egentlig står for. De forstår at det var dumhet og formuleringsfeil, sier Leonhardsen i 20.30-tiden mandag kveld.

Han legger til at det var tøft å stå i saken i helgen, med stort mediepress.