Verdal Holding AS, heleid av Veronika Green (36) fra Skjækerfossen i Helgådalen i Verdal, tar over Verdal hotell. Hotellet gjenåpner dørene fredag 18. august.

– Veronika er ei arbeidssom, blid, hyggelig og omgjengelig dame med en trivelig familie, og hun har også peiling på økonomi, sier Kari Lerberg.

Takker bank og utviklingsselskap

Denne gangen overbevist om at hun kan overlate både drift og eiendomsmasse til yngre krefter.

– Prosessen har vart en stund, og nå var jeg endelig på rett sted til rett tid. Mannen min, Frode, og jeg gleder oss til å ta fatt på dette prosjektet. Han har sammen med institusjoner som Proneo, SpareBank1 og flere andre vært avgjørende for at jeg har kommet i mål, sier Green.

Hjemmekoselig

Veronika Green kommer fra jobb ved Veksttorget, der hun siden 2013 har jobbet på ulike avdelinger. Hun har serveringserfaring fra Møllehagen, og jobbet også litt ved nettopp Verdal hotell tidligere i år.

– Jeg er glad i folk, og det viktigste når jeg tar over blir å ta frem igjen det som kjennetegnet Kari da hun drev hotellet - smilet, servicen og det hjemmekoselige, sier Green. Hun er forberedt på lange dager og mye jobb, men det er som det skal være.

– Sånn er det å drive gård også. Jeg er ikke redd for å arbeide, og går til hotelldriverjobben med ydmykhet, lover hun.

Veronika Green tar over Verdal hotell, og skal drive det på Kari Lerberg-vis. Den mangeårige eieren og driveren gir nå fra seg livsverket, men skal hjelpe Green å komme skikkelig i gang.

For fullt fra 1. september

Den nye driveren skal ikke bare organisere driften ved hotellet, snarere tvert om. I god Kari Lerberg-stil vil hun hjelpe til med alt, enten det er i resepsjonen eller i oppvasken.

Driften av overnattingsstedet er igang allerede kommende fredag, 18. august, og det er allerede mange bookinger av rom og konferansefasiliteter. Resten av driften, som kaféteria og restaurant vil først være skikkelig igang fra 1. september.

– Vi ordner jo med en kopp kaffe og noe godt hvis folk likevel stikker innom, men det er fortsatt en del som må ryddes opp i etter de forrige driverne slik at vi trenger et par uker til å kunne ha alt oppe og gå.

Vil bruke tidligere ansatte

Store deler av arbeidsstokken som var med i Kari Lerbergs tid, vil få tilbud om nye jobber.

– De har virkelig stått på og deltatt positivt i prosessen frem til overtakelsen, sier Green. Hun jakter samtidig på nye ansatte, først og fremst kokk, nattevakt og resepsjonspersonale.

Antall årsverk vil bli litt færre enn de 11 som var der under Lerberg. Budsjettallene fra Kari Lerbergs tid er det som danner basisen i den økonomiske planen som er lagt for driften.

– Jeg har prøvd å være på den sikre siden istedet for å ta noen risiko, sier Veronika Green.

Foreldrene til Kari Lerberg kjøpte Verdal hotell i 1952, og Kari tok over i 1980. I praksis har hun drevet hotell i over 40 år, med gode plussresultat.

Tungt 2017

Hotellet har vært livsverket hennes, og derfor har det siste året vært veldig tungt med de forrige driverne og konkursen i deres driftsselskap.

– Jeg taper nok også litt på den konkursen, men først og fremst har det vært tungt å se at hotellet ikke har vært det som det skal være, sier Lerberg, og innrømmer at hun ikke har satt sin fot der nesten siden nyttår. Ikke en gang gått forbi.

– Jeg har gjemt meg bort. Men nå tør jeg gå ut i Øra-gatene igjen, sier Lerberg. Hun skal også hjelpe Veronika Green i oppstartsfasen. Både noe økonomisk og til smått og stort på hotellet.

– Kari har sagt at jeg bare må ringe når jeg trenger hjelp, og det skal jeg gjøre.

– Jeg kan godt komme og ta oppvasken, forsikrer Lerberg.

Ser langt fremover

Hotellet er nå rundvasket, og klar til å ta i mot gjester igjen. Veronika Green har ingen umiddelbare planer om store forandringer verken innendørs eller utendørs, men regner med at ting naturlig vil forandres litt med tiden, når ting uansett er modent for å skiftes ut.

– Det blir vel litt ombygging og renovering senere, men jeg har god tid, sier Green, som svarer slik på spørsmål om hvor lenge hun har tenkt å drive Verdal hotell.

– Jeg skal i hvert fall bli her til jeg blir pensjonist!