Innherred.no skrev om utvidelsesplanene i fjor sommer, og fortalte at den nye havna skulle stå klar til 1. juni i år. Det kommer den til å gjøre.

– Ja, vi klarer å holde tidsplanen, selv om vi ble litt forsinket i utgangspunktet. Det har ikke vært mye godvær i år, men folk har virkelig stått på og lagt ned veldig mye dugnadsarbeid. Det har vært aktivitet så å si hver eneste dag, sier leder i Trones båteierforening, Morten Forsberg, når Innherred.no ønsker en liten statusrapport.

Fortsatt ledige plasser

Det er flytebryggeprodusenten Kongensvoll Plast som har levert de nye elementene til småbåthavna, der båteierforeningen også bruker mye av den gamle konstruksjonen på den nye plasseringen. Den nye havna ligger bortimot hundre meter lenger øst, eller til høyre når man kommer kjørende ned bakkene i det flotte området.

– Gammeldelene pusses opp litt, og de som allerede har plass kommer til å bruke delene fra dagens småbåthavn. Den gamle havna hadde 42 plasser, og det er allerede solgt mange nye. Nå er det drøyt 30 plasser ledige, konstaterer Forsberg.

Den nye småbåthavna går lenger ut i vannet, og en ny bølgedemper er også en del av prosjektet.

– Den gamle moloen er litt kort, så det blir en nyttig investering. Det hender jo at det blåser litt på Trones, sier lederen i båteierforeningen.

Det meste på plass

Det som gjenstår før småbåthavna er helt ferdig er i hovedsak å legge inn strøm og vann, å feste på nummerskilt, samt enkelte småtterier.

– Alt dette bør i hvert fall være på plass i løpet av mai, sier Morten Forsberg.

– Blir det noen offisiell åpning?

– Ikke nå i vår, men vi tenkte å markere det på Tronesdagen i august.