Karl M. Buchholdt (V), mener Høyrelagene i Levanger, Verdal og Frosta må avklare hvilket syn det har på sammenslåing av de tre kommunene.

Venstres formannskapsmedlem i Levanger viser til at det i den nasjonale samarbeidsavtalen mellom Venstre, Krf og regjeringspartiene er et punkt om at det i stortingsperioden 2015-2019 skal gjennomføres en kommunereform hvor nødvendige vedtak skal fattes i perioden.

Uklare

– Jeg synes Høyre oppfattes både som uklare og utydelige i forhold til hva de vil, sier Buchholdt.

–At forhandlingene brøt sammen kan neppe betraktes å være i samsvar med den nasjonale samarbeidsavtalen om at det skal gjennomføres en kommunereform, mener Buchholdt. Han peker på det som Høyres Silje Sjøvold forteller i Trønderavisa 19. mars; at det var hun som førte ordet i forhandlingene på vegne av Verdal kommune sist onsdag.

Må sette seg ned

– Høyres lokallag i de tre kommunene må sette seg ned, prate sammen og finne ut hvor de står i denne saken. Avtalen er krystallklar på at det skal gjennomføres en kommunereform, og jeg opplever ikke at Høyre er en tydelig partner på at kommunereformen skal gjennomføres på Innherred, sier Buchholdt.