Frivillig Verdal holdt onsdag kveld ekstraordinært styremøte med valg på dagsordenen. Anne Nordskag har sittet som styreleder i seks år, men nå er det slutt. Ut av styret går også hennes viktigste støttespiller og medarbeider Trond Rennemo.

– Jeg føler meg trist i dag, sier Nordskag, som selv tok avgjørelsen om å tre ut av styret etter å ha tenkt over situasjonen en god stund.

– Med tiden følte jeg at det var det eneste rette. Som styreleder forventer jeg å ha den fulle oversikten og vite om alt som foregår, men slik fungerte ikke organisasjonen etter hvert. Dermed kunne jeg ikke stå ansvarlig lenger, særlig ikke når det er økonomi inne i bildet også. Men økonomistyringen har vært god, forsikrer Nordskag.

Hun føler kommunen også kunne tatt Frivilligsentralen enda mer på alvor.

Nytt styre får selv konstituere seg

Daglig leder i Frivilligsentralen, Hege Anita Austad, og det nye styret takker de to avtroppende for innsatsen.

– Vi vil nok fortsatt ha dem med som frivillige i en og annen sammenheng, og det er vi glade for, sier de.

I det nye styret ble valgt Anders Bendiksen, Kristin Johanne Hildrum, Veronika Norum, Berit Gustad Nessø og Kåre Gaasvik, med Svenn Balgård og Marn Brenne som varamedlemmer.

Det ekstraordinære årsmøtet valgte ingen ny styreleder. Istedet har styret fått fullmakt til å konstituere seg selv på sitt første møte.

– Det er viktig at de får valgt en styreleder med en sterk stemme og som kan organisere. De bør i hvert fall ikke dele vervet på flere, råder Nordskag, som samtidig med den triste følelsen uttrykker stor takknemlighet for de seks årene i frivilligsentralen.

– Samarbeidet med ungdomskontaktene, bedrifter og private som har støttet driften, de frivillige som har stilt opp og ikke minst alle de jeg har blitt kjent med som har benyttet seg av tilbudene, har vært fantastisk, stråler Nordskag.

Unge og gamle hånd i hånd

Særlig trekker hun frem den yngste generasjonen. Barn og ungdom som har vært med på turer og aktiviteter.

– Jeg har hele tiden vært veldig opptatt av generasjonsblanding. Å lage tilbud der såvel unge som gamle er med, og i alle slags lag av folket. I tillegg til de mer aldersrettede tilbudene som en frivilligsentral også har.

I så måte er hun litt lei seg for at en gruppe gutter og jenter som pleide å stikke innom frivilligsentralen på morgenen før skoletid, spise frokost og av og til når tiden ble for knapp etter maten bli skysset til skolen gradvis er blitt borte.

– Jeg vet ikke hvorfor, men barna var der mens sentralen holdt hus i Rostadgården og Røde Kors-huset, uten at jeg sikkert vet om flyttingen til motsatt side av vegen var årsaken til forsvinningen, sier Nordskag.

Mer å henge fingrene i

To av de aller største suksessene som Anne Nordskag har gått i bresjen for, er Lerkendal-turene på høsten og Annerledes jul på Arken - med julefeiring dagen før dagen.

– På sistnevnte har sanggruppa i pensjonistlaget stilt fantastisk opp, skryter Nordskag, som inderlig håper at det populære arrangementet fortsetter i samme lest.

Om engasjementet i Frivillig Verdal er slutt, er Nordskag stadig fylkesleder i Pensjonistforbundet i Sør-Trøndelag, hun styrer på med gammeldans i Tempe bydelshus som er en 22-årig suksesstradisjon i Trondheim, og hun sitter som nestleder i eldrerådet i Verdal denne valgperioden.

– Jeg har også slått meg litt på reiselederfronten. I helgen skal jeg  lede en tur med Frostalaget til hjemtraktene mine på Frøya, og senere i høst blir jeg reiseleder for en gruppe pensjonister og dansere på tur til Montenegro, forteller hun.

Liker å si det som det er

Så det blir mye annet å tenke på i tiden fremover, enn å være trist. Allerede torsdag kveld blir det nok helt annen stemning når Nordskag tar turen til Lerkendal og møte i veteranlauget i Rosenborg Ballklub.

– Det gleder jeg meg enormt til. Det blir herlig å få diskutere fotball og andre ting med dem. Der i gården er takhøyden stor, og det er lov å kalle sidemannen for en idiot. Jeg liker det når man kan si det som det er, og tar det der og da. Uten at man trenger å være langsint - og kan jobbe fint sammen igjen etterpå, smiler Anne Nordskag.