Ødela bremser i fjor

Rektor Bjørg Tørresdal lover at dette er noe skolen har tatt, og fortsatt tar på alvor.

– Elevene må være trygge på at syklene deres får stå i fred. Dette handler både om hærverk og om sikkerheten til elevene på skolevegen, fastslår hun.

For da problematikken rundt de parkerte syklene oppstod forrige skoleår, var det ikke bare punkterte dekk skolen fikk høre om, men også tilfeller der det var tuklet med bremsene på noen sykler.

– Det er meget alvorlig. Vi engasjerte derfor politiet til å bli med på rundene rundt i klassene, for å understreke at hærverk på sykler ikke bare betyr frustrasjon for de berørte, men at det kan være kjempefarlig, sier Tørresdal.

Tas opp med foreldre og elever

Hun poengterer at skolen har nulltoleranse for den slags, og at de nå vil kjøre en ny runde i saken.

– Jeg kommer til å ta dette opp i FAU-møtet (foreldrenes arbeidsutvalg) kommende torsdag, og så blir det samtale med elevrådet til uka. Om vi henter politiet en gang til får vi se på. Samtidig jobber vi for å finne ut hvem det er som står bak. Her tar vi gjerne i mot tips, og vi skal finne ut av det. Vi antar at det er elever som har gjort hærverket, for det virker veldig rart hvis det er forbipasserende på et egentlig ganske oversiktlig område, sier rektoren.

Bare dette ene problemet

Mens det i fjor ble meldt inn fra et noe større antall elever og foreldre om hærverk på sykler, skal det i høst dreie seg om to konkrete som er berørt.

– Det er uansett to for mye, og det kan være noen som ikke har meldt det inn til skoleledelsen også. Det oppfordrer vi til å gjøre, og i FAU-møtet får vi kanskje vite hvis det er flere.

Bjørg Tørresdal synes det svært trist at den nye og flotte skolen, som hun føler har et vennskapelig og godt skolemiljø, har et sånt problem hengende over seg.

– Vi har heller ikke opplevd noen form for ødeleggelser på skolebygningen, påpeker hun.

Kan ikke videoovervåke

Etter runden med politiet, elever og foreldre i fjor opplevde Levanger ungdomsskole at problemet ble mer eller mindre borte. Så har det altså blusset opp igjen nå.

– Vi bytter jo ut en tredjedel av elevene hvert skoleår, så problemene kan gå i bølger. Informasjonen må gjentas, og holdningsskapende arbeid blir man aldri ferdig med, konstaterer Tørresdal.

I forbindelse med de nye tilfellene har skolen tilbudt de berørte å parkere sykkelen sin innendørs om de vil.

– Vi skal gjøre vårt ytterste for at problemet tar slutt. Jeg så at noen foreslo kameraovervåkning, men det kan vi nok ikke. Det er strenge regler for overvåkningskamera. Vi har per i dag tillatelse til fasadeovervåkning på skolen, men det er ikke ønskelig at elevene blir overvåket i skolegården. Vi skal heller sette inn enda mer på at alle følger med litt ekstra, sier rektor Bjørg Tørresdal ved Levanger ungdomsskole.