Styrene i Levanger Næringsforum og Verdal Næringsforum har vedtatt å utrede muligheten for en sammenslåing.

Vedtaket skjedde i et felles styremøte, og den endelige avgjørelsen tar generalforsamlingene i de to foreningene. Verdalingene tar stilling til saken i neste måned, mens Levanger Næringsforum har sin generalforsamling i april.

Gratispassasjerer

- Vi mener at en sammenslåing er riktig og viktig, sier styreleder Ketil Hveding i Levanger Næringsforum.

Han innser at det knytter seg følelser til en slik sammenslåing, på begge sider av Rinnelva, men Hveding tror begge vil være tjent med en sammenslåing. Styrelederen sier man vil vurdere både fordeler og ulemper ved å gå sammen.

- Det er mange som gjerne vil dra nytte av tjenestene til næringsforumet, ikke like mange er villige til å betale for tjenesten, sier Hveding.

Forumene er omtrent like store, og teller totalt 280 medlemmer. Næringsforumene skal være en aktiv pådriver i arbeidet med å fremme næringslivets sak, og bidra til utvikling av næringslivet i de respektive kommunene.

Utredningsplan

- Næringslivet opplever at geografi i stadig mindre grad har betydning for virksomheten og gevinstene av tettere samarbeid er større enn utfordringene ved å samarbeide. Både handel og industri konkurrerer i dag i økende grad på et nasjonalt og internasjonalt marked, og det er behov for å samarbeide tettere for å styrke konkurransekraften til det regionale næringslivet, heter det i en pressemelding fra Ketil Hveding og kollega Therese Engan Troset i Verdal Næringsforum.

Felles utfordringer er blant annet rekruttering og tilgang på kompetanse, markedsføring av reiselivet, økt krav til effektivisering i industrien, den økende netthandelen og strukturendringene i landbruket regjeringen legger opp til.

- Før generalforsamlingene vil vi legge fram en utredningsplan som skal føre til en endelig beslutning. Det vil i tiden før generalforsamlingene gjennomføres frokostmøte hvor medlemmene har muligheten til å komme med innspill, og både fordeler og ulemper skal belyses i utredningen, skriver styrelederne.