- Jeg synes hele saken begynner å bli trist. Det var ikke dette jeg så for meg etter et år med stor medlemsoppgang. Får vi ikke til ro i rekkene, så blir arbeidet fremover vanskelig.

Bare til skade

Det er en oppriktig lei seg Svein Kvarving vi har på besøk i avislokalene torsdag ettermiddag. Han synes dagens medieoppslag bare er til skade for næringsforeningen han leder.

- Det er synd at to utmeldinger skal få slik oppmerksomhet, men jeg skjønner jo at det har interesse, men jeg kan for øvrig opplyse at vi har fått tre innmeldinger siden generalforsamlingen, sier han.

Siden Svein Kvarving tilrådte som daglig leder i Levanger Næringsforum i fjor sommer har medlemstallet økt fra 57 til 162.

- Det er jo naturlig at mitt fokus har vært på å øke medlemstallet. Hvis vi ikke har medlemmer, så har vi heller ikke noen forening - så enkelt er det, sier han.

Forhåndsdømt

Han forteller videre at han opplever begrunnelsen for utmeldingene som nærmest å bli dømt for sitt arbeid på forhånd. Kom gjerne med dommen om to til tre år ber han.

- Ja, jeg opplever det slik. Medlemstallet har økt, men vi har også jobbet mot kommunen og andre aktører når det blant annet gjelder næringsareal, så jeg synes det er litt skuffende å registrere at noen mener vi ikke har det, sier Kvarving.

Han viser videre til at det også har skjedd mye annet det første året. Blant annet så har de fått på etablert et månedlig treffsted hvor næringslivsfolket kan møtes å bygge nettverk. Det er også faste frokostmøter med ulike tema, og for ikke lenge siden så trakk Per Sandberg så mange som det aldri har vært før på næringslivsfrokosten ved Levanger videregående skole.

Selge aksjene

Kvarving sier han ikke forstår hvorfor det skal være problemer med aksjeselskap-modellen i næringsforumet. Man står fritt til å endre vedtektene hvis det er flertall for det. I tillegg tror han det kan være lurt, i et fremtidig perspektiv, at man har denne modellen slik at næringsforumet da lettere kan etablere et solid økonomisk fundament, gjennom for eksempel å investere i egne lokaler.

I tillegg mener han det er helt naturlig at daglig leder eier aksjer i selskapet han er ansatt i. Bakgrunnen for aksjekjøpet er at han ønsker å vise at han har tro på det han jobber med. Derfor mener at han at det bør være et godt signal å gi til omverdenen.

- Dette er jo helt vanlig i de fleste aksjeselskap, men hvis dette er et problem for å skape ro i rekkene så kan jeg kvitte meg med disse aksjene i morgen, sier Kvarving.

Ingen bånd

Han vil også understreke at han ikke har noen personlige bindinger til styreleder Ketil Hveding, og han ville gjort den samme jobben hvis det hadde vært en annen styreleder og et annet styre.

- Jeg har gjennomført 500 møter siden i fjor sommer. Det har gitt meg god innsikt hvor «skoen trykker» i næringslivet i kommunen. Jeg mener jeg har jobbet hardt for å få opp antall medlemmer. Dette har vært mitt fokus, og har ikke noe om det er Per eller Pål som sitter i styret. Det håper jeg alle forstår.

Han er enig med redaktør Roger Rein, og ber om at alle nå kommer opp av skyttergravene.

- Vi må klare å legge dette bak oss, og begynner å se fremover i stedet for å skyte på hverandre. Hvis vi ikke får til et bedre samarbeidsklima, så er det klart at dette vil påvirke mitt arbeid også, avslutter den daglige lederen av Levanger Næringsforum