- Mamma sier at jeg helt fra jeg var lita ommøblerte og malte rommet mitt. Jeg har bestandig hatt interesse for interiør uten at jeg noen gang tenkte på det som en jobb. Men så kom jeg over studiet, sier Jannicke Løding og forteller om årene på Norges Kreative fagskole, som nå går under navnet Høyskolen Kristiania. Her studerte Løding interiør.

Bedrift i mai

Med barn og samboer hjemme var det uaktuelt for Løding å flytte mens hun studerte. Derfor pendlet hun fra Verdal til Trondheim hver dag.

- Mange dager sto jeg opp klokka fem og var hjemme klokka ni om kvelden. Nå skjønner vi ikke hvordan vi fikk det til. Men det gikk jo, sier Løding.

Etter fullført utdanning, hivde hun seg på Proneos etableringskurs og i mai i år startet hun enkeltpersonforetaket Jannicke Interiør hvor hun er interiørkonsulent og jobber med interiørstyling for både private boliger og for bedrifter.

- Det har gått veldig bra. Jeg har samarbeid med eiendomsmeglere og har kunder i Levanger, Verdal, Steinkjer og Trondheim, sier Løding.

Ubevisst markedsføring

Hun har kontor hos Brikken og setter pris på å ha andre gründere å dele ideer og erfaringer med. Markedsføringen startet hun allerede før hun visste det skulle bli bedrift ut av den store interiørhobbyen. På Instagram har hun lenge lagt ut bilder av eget interiør og instagramkontoen har over 14.400 følgere.

Det ble en markedsføring av bedriften uten at jeg tenkte i de banene. Og det kommer nye følgere hver dag.

Skaper enighet

Hun forteller at i mange hjem blir oppussing hindret på grunn av uenigheter.

- Mange samboere blir ikke enige om hvordan de skal ha det. Dama vil ofte oppdatere og mannen synes det er greit som det er. De vil gjerne ha hjelp til fargevalg, møbler og belysning. Mange får ikke til å ommøblere stua si. Det er bare noen få grep som skal til, men mange kan se seg litt blind av å ha bodd i samme huset mange år, sier Løding.

Tidligere i år presenterte Fargerike rosa som årets farge.

- Foreløpig har jeg ikke sett så mye til den, men den er på for fullt i noen instagram-kontoer som legger ut interiør. Det er mye som passer til rosa. Jeg ser for meg hvor fint det vil være med mye grønt foran en rosa vegg.

Mindre minimalistisk

Løding og forteller at hvite vegger og den minimalistiske stilen er på vei ut. Selv har hun gått for deco blue og dempet sort på veggene.

- Det er mye maling av tapet og betong nå. Samtidig vil mange ha ekte materiale. Folk er mer bevisst på at ting skal være original. Da er det opp til lommeboka, sier Løding og nevner tekstiler, ull, lin, skinn, ask og bøk som trendy materialer i hjemmet.

Trenger ikke være dyrt

Samtidig påpeker hun at å gjøre hjemmet trendy ikke trenger å være kostbart. Nylig var hun i en bolig som ble oppgradert for 6000 kroner inkludert rådgivningen fra interiørkonsulenten.

- De malte noen vegger og jeg anbefalte dem å legge ut alle møbler for salg og kjøpe nytt. De kjøpte nytt fra IKEA og én designlampe. IKEA har masse nytt som er veldig tøft. Det er mulig å få til ting uten at det koster masse penger, mener Løding, som ikke bare blander møbler, men også gjenstander.

- Jeg har mye design, men jeg kjøper også ting fra Søstrene Grene og Kremmerhuset. Billigbutikker har mye fint, men så handler jeg i tillegg hos for eksempel Blå Krukke. Jeg liker å blande for da får du frem noe personlig, sier Løding.

I stedet for den minimalistiske stilen er boligtrenden nå å gi hjemmet et mer personlig preg.

- Gjerne møbler med litt historie. Mange tar i bruk gamle skap som besteforeldre har hatt, sier Løding og viser til et skap hun selv har i knallgul. Skapet har tilhørt hennes samboers bestefar.

- Det har vært både grønt og rosa, sier Løding. Og selv om hver farge har prydet huset, så har all malingen gjort at skapet ikke klarer å henge med i trenden om å ta vare på det opprinnelige, sier Løding og legger til at hun egentlig angrer på malingen.

- For jeg har blitt så glad i det originale.

Så lenge man har nok lys, er det ikke farlig å ta i bruk mørke farger på veggene. Jannicke Løding har malt stua sort.