Nylig ble det holdt et møte om fremdriften med bygging av friidrettsanlegg på grusbanetomta mellom Verdal videregående skole og Verdal bo- og helsetun.

Der var representanter for Verdal Friidrettsklubb, Stiklestad IL, Leirådal IL, Verdal IL, Verdal kommune og Verdal idrettsråd til stede.

Heves 60 centimeter

Lederen i idrettsrådet, Paul Elvebø, innledet før Frode Strand fra kulturtjenesten i kommunen fortalte om status og fremdrift. Deretter orienterte Ingeborg Østerås på vegne av friidrettsklubben om speaker- og tidtakerbua, som også skal være klubbhus.

Anbudsbefaring på tomta ble gjennomført den 20. september.

– Vi håper på anbud innenfor rammen, sa Frode Strand i møtet. Kommunen har avsatt ti millioner kroner til anlegget.

Hvis det går i orden, kan grunnarbeidet starte i november, med uttak av masse og oppfylling av steinmasse. Friidrettsbanen vil bli hevet 60 centimeter fra dagens bakkenivå på området.

Massen skal så få «sette seg» i løpet av vinteren, før friidrettsdekket legges til våren. Målet er å kunne åpne det nye friidrettsanlegget rundt 1. juli.

Klubbhus til 1,5 millioner kroner

Verdal friidrettsklubb skal stå som eier av et 60 kvadratmeter stort hus ved banen. Huset vil være i to etasjer, og ha lagerrom og toalett i første etasje. I andre etasje blir det rom til speaker og tidtaker, og for øvrig et klubblokale til friidrettsklubben.

Huset vil trolig koste rundt 1,5 millioner kroner, hvorav friidrettsklubben håper å få 500.000 kroner i spillemidler og 200.000 kroner i momskompensasjon.

– Klubben har ikke så mye penger, så vi er avhengig av at kommunen forskutterer spillemidlene slik at vi kan komme igang med byggingen i 2017, opplyste Ingeborg Østerås på møtet.

Vil være med å bygge

Verdal videregående skole har vist interesse for å bygge klubbhuset, med elever fra byggfag. De vil også ta en del av den daglige driften.

For øvrig er friidrettsklubben i samtaler med kommunen om en driftsavtale for anlegget, der det også vil være en avtale med brannvesenet om at de skal spyle friidrettsdekket tre ganger i året.

– Det var et godt møte med mange gode diskusjoner. Idrettsrådet ser frem til å få et moderne friidrettsanlegg i kommunen, sier leder i Verdal idrettsråd, Paul Elvebø til Innherred.no.

Målet er å få medlemsklubbene til å legge friidrettsaktiviteten sin til nyanlegget, men også å øke friidrettsaktiviteten generelt i Verdal. Aktørene har også så smått begynt å tenke på hvordan de skal lage en åpningsdag for anlegget som blir inspirerende.