Norges fotballforbund la mandag frem tall i toppfotballøkonomien ved utgangen av 2016. Totalt sett viser de veldig fin utvikling, med rekordhøye driftsinntekter.

Samlet resultat ble 49 millioner kroner, som er dårligere enn i 2015, men da var det større inntekter gjennom europacupspill for de klubbene som var med der.

En av fire klubber

Ellers er det bare 2012 som har bedre resultat enn fjoråret.

– Dette viser at det finansielle oppfølgingssystemet som vi innførte for 2009-sesongen har gitt positiv utvikling for klubbene, konkluderer NFFs klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Fire klubber må imidlertid finne seg i å være i såkalt rød kategori. Stabæk og Viking i eliteserien og Levanger og Tromsdalen i 1. divisjon.

For Levangers del betyr rødkategori-listingen at de må lage en handlingsplan for klubbøkonomien.

Fikk kommunalt lån

Sist uke ble Levanger FK i kommunestyret innvilget et likviditetslån på 500.000 kroner fra kommunen. To representanter stemte i mot, men det overveldende flertallet gikk for formannskapets innstilling.

– Jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk til at kommunen skal gi lån til lag og foreninger. Kommunen skal ikke fungere som bank. Men i 2012 ga kommunen tilsvarende lån til Levanger Håndballklubb. Så selv om jeg er skeptisk blir det feil å si ja til det ene og ikke det andre, sa Astrid Juberg Vordal fra Arbeiderpartiet.

Allerede i formannskapet ble rådmannens forslag om rentefritak frem til 2018 tatt bort, noe som ble presisert i kommunestyret.

Stemte i mot

Anne Kathrine Nordhammer Solberg (H) delte skepsisen, og mente at ja til LHK ikke måtte bety ja denne gang, så hun stemte i mot lånet.

Det kommunale lånet har en veldig fleksibel nedbetalingsplan og lav rente.

Ordfører Robert Svarva påpekte at kommunen har gitt lån blant annet til Frol idrettslag og klubber som har bygd kunstgressbaner i påvente av spillemidler.