Etter en omfattende debatt rundt de nye retningslinjene i Verdal, både i lokalavisa og de politiske fora, gikk saken gjennom uten noen større debatt i Levanger.

Onsdag vedtok et enstemmig kommunestyre der de samme retningslinjene som i Verdal.

Tok ingen ny debatt

Riktignok bar den politiske behandlingen i Levanger preg av at saken var belyst fra alle sider i nabokommunen, både i politiske fora og i lokalavisa.

– Jeg har gleden av å lede Idrettslaget Sverre, som søker penger stadig vekk. Vi har fått lov til å ytre våre meninger gjennom idrettsrådet, så jeg skal ikke kommentere det, sa Venstres Atle Busch.

Idrettsrådet i Levanger sa i sin høringsuttalelse kort og godt at de to omstride punktene om krav om egenkapital på ti prosent og at spillemiddelsøknaden skal være fornyet og nærme seg tildeling før forskuttering, burde strykes.

Kan ikke ha egne årsmøter

Istedet for å ta enda en ny debatt på det, påpekte Busch at punkt seks sier at det kreves et årsmøtevedtak fra hovedstyret i det aktuelle idrettslaget for å kunne få forskuttering.

– Idrettsforbundets siste reviderte regler fra 2015 sier at grupper i et idrettslag ikke kan ha noe eget årsmøte. Det er det bare hovedlaget som kan ha. Så det burde være unødvendig å si hovedstyret, mente han.

Ordfører Robert Svarva var for så vidt enig, men syntes ikke det skadet å la det stå, siden mange lag og foreninger antakelig ikke ennå helt følger de nye reglene fra idrettsforbundet.

– Ikke tilfeldig arbeid

Svarva gikk for øvrig veldig inn for de nye forskutteringsreglene, og fremhevet at det ikke var noe tilfeldig arbeid som lå til grunn for dem.

– De er godt forankret både i revisjon og ikke minst hos oppdragsgiver Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Representanten Olav Strid (Ap) fikk siste ord i saken. Han lurte på om det var nødvendig at svært gode og gjennomarbeidede søknader måtte ha vært fornyet for å få forskuttering. Svaret var at de måtte de, og dermed var ordskiftet avsluttet i Levanger kommunestyre.