Svein Otto Nilsen forsøker i et leserinnlegg i «Innherred» denne uken å ta firmaet Ytterøykylling i forsvar gjennom å gå til frontalangrep på TV2. Dette etter at TV2 sendte et program om dyrevelferd ved bedriften. Nilsen skyter på pianisten. Heldigvis er våpenet uladd , eller i beste fall lada med løskrutt. TV2 gjør etter min mening en utmerket jobb med å påpeke feil og problemstillinger på en nyansert og uavhengig måte. Jeg klarer ikke å lese noe som helst ut fra Nilsens innlegg om hva som etter hans mening ikke stemmer i det som har kommet fram i media.

Mattilsynet har delt ut varsler om overtredelsesgebyr pga dyretetthet til sju produsenter tilknyttet Ytterøykylling. Tre av disse er senere frafalt, men fire står fortsatt. Daglig leder i Ytterøykylling, Lasse Kjønstad , sier også at det er et klart forbedringspotensial og lover å gjøre noe med det som er påpekt.

At Nilsen greier å vri dette over på at TV2 har hengt ut noen klarer ikke jeg å se. Det er også fokus på bedøvelsesmetode før slakting, strøm kontra gass. Også her sier Lasse Kjønstad at bedriften har tenkt å bedre forholdene i en ny slaktelinje som er på gang. Nok en gang har jeg tungt for å se hva TV2 skulle ha gjort galt. Jeg tror at TV2 sitt engasjement i dette har ført til at feil og uregelmessigheter blir gjort kjent ,og i neste omgang  utbedret. Dette til beste for dyra.

Jeg vil gi honnør til alle som taler dyrevelferden og dyrenes sak.  Alt liv har verdi og skal behandles med respekt, også slaktedyr , både store og små. I dagens samfunn hvor produksjon av mat er en industri synes jeg vi beveger oss på grensa mange ganger. Derfor er det desto viktigere at regler følges og at feil blir påpekt. Jeg tror Ytterøykylling kommer til å utbedre de tingene som er påpekt. Dermed har vi oppnådd LITT bedre dyrevelferd.

Helt tilslutt vil jeg stille et spørsmål til Nilsen. Jeg registrerer at hans innlegg er underskrevet med navn og at han er fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet. Betyr det at det er Pensjonistpartiet sitt syn som føres i penn av Nilsen??

Magne Johansen

Levanger