Laurens Pérol har laget filmen «Å øve», som handler om en ung trompetist bosatt i Lofoten som på kort varsel får mulighet til å prøvespille i operaen for Tine Thing Helseth.

Men trompetisten Trine er svært miljøbevisst og nekter å fly. Så hun bestemmer seg for å haike til hovedstaden. Det blir et kappløp med tiden.

Trine stiller seg i vegkanten med gul boblejakke, dårlig tid og litt vaklende tillit til at gode fremmede vil plukke henne opp.

Regissøren gjør selv det samme når han skal promotere filmen og være til stede på førpremierer underveis på ruta. Han har sågar haiket helt fra Tromsø, der han bor til vanlig.

Hovedrolle fra Nord

Fredag vises filmen i Verdal, der han fant hovedrolleinnehaveren blant skuespillerstudentene. Sentrale scener i filmen ble spilt inn i Steinkjer, der han har overnattet den siste natta.

– Om ettermiddagen før visningen skal han møte studentene på utdanningen til Nord universitet, forteller Geir P. Stokke i Hermetikken kulturnæringshage til Innherred.

– Ta ham med

Han kommer samtidig med en oppfordring til folk som er på vegen på Innherred og videre sørover.

– Ta ham gjerne med hvis dere ser en haikende mann i gul boblejakke, sier Stokke.

Om filmen «Å øve» sies det at Trines kappløp mot klokka også er en reise innover. Både hovedpersonens lidenskap for musikk og miljøidealismen settes på prøve på bilturen gjennom røft og vakkert landskap. Filmen utforsker motstand, lidenskap og det å lytte til seg selv, nydelig akkompagnert av musikk av Astor Piazzolla. Laurens Pérol er langfilmdebutant, og har allerede vunnet flere priser på internasjonale festivaler.