Carl Olav Christoffersen er oppvokst i Drammen, hvor han som liten var en aktiv krabat med mange fritidsaktiviteter. Spesielt fotball og ski var en stor interesse. Da han pådro seg en skade i ryggen, begynte han å få øynene opp for styrketrening. Det skulle vise seg å bli hans største lidenskap noen år senere.

Forelsket seg i en verdaling

Christoffersen utdannet seg til ingeniør i Gjøvik etter videregående, i tillegg til at mye av fritiden gikk til styrkeløft og konkurranser.

Under mesterskapet World games i Finland på slutten av 90-tallet møtte han Anne Sigrid Stiklestad fra Verdal. Ei jente han raskt forelsket seg i.

–Det var verdensrekorden hennes i knebøy som gjorde utslaget! sier Christoffersen og ler.

–Nei da, hun var veldig snill og rett og slett en fantastisk jente. Men det var løftingen som gjorde at vi ble kjent, ellers ville vi nok ikke ha møttes, sier han.

Startet treningssenter

De flyttet etter hvert sammen til Oslo, hvor de bodde i nærmere åtte år. Christoffersen jobbet da som ingeniør, i tillegg til at han konkurrerte i styrkeløft. Han ble blant annet norgesmester 14 ganger, fikk tre kongepokaler og var juniorverdensmester og europamester flere ganger.

I 2013 flyttet paret til Verdal for å kunne være nærmere Anne Sigrid sin familie. De startet Sprek treningssenter sammen et år senere og fikk to barn.

En naturlig del av å flytte til Verdal er at man blir integrert i vømmøl-kulturen. Christoffersen så på toget for første gang i 2005.

–Jeg skjønte ikke så mye av det egentlig. Vi var på flere vømmølarrangement hvor absolutt alle kunne sangene unntatt meg. Men jeg så hvilken glede det ga verdalingene.

Dannet Vømmøl atletklubb

Under 48-åringens utdrikningslag to år senere dannet han og kompisgjengen Vømmøl atletklubb, som er kjent for å dra hus og andre gjenstander i toget. Christoffersen har tittelen sportslig leder og feirer i år ti år med klubben.

–Vi skal dra tungt og har med fem ekvipasjer i år, så vi blir nok det lengste innslaget i toget, sier han.

Hvilket inntrykk hadde du av Verdal før du kom hit?

–Jeg hadde jo sett lottoreklamen og hadde kanskje inntrykk av at alle verdalinger var millionærer, men det stemte jo ikke. Jeg reiste noen turer hit før vi flyttet og jeg syntes det var et veldig fint sted.

Hva gjør Verdal unik?

–Når du har bodd på Østlandet lenge setter du veldig pris på at det roligere tempoet. I tillegg har du sjøen og marka og kort vei til Åre for å kjøre slalåm. Det er også en trivelig befolkning.

Hva mangler Verdal?

–Det mangler i alle fall ikke kulturtilbud og det er bra. Jeg synes kanskje vi mangler at flere tørr å trene på treningssenter. Det er mange som kvier seg, til og med ordføreren har sagt at han ikke liker å trene inne. Jeg mener man må gi det en sjanse, det hadde hjulpet oss og flere kunne unngått muskel- og leddplager.

Hvordan er en typisk verdaling?

–Verdalingen er lett å komme i kontakt med og han er selvstendig. Verdalinger får til ting, som for eksempel Vømmølfestivalen. Han passer også godt på sine nærmeste.

Har du blitt en ekte verdaling?

–Det må nesten noen andre svare på. Men jeg skjønner godt hva verdalingene sier, blant annet hukkukul, og når du skjønner språket har du vel fått litt innpass i bygda.