Det er forlengst vedtatt at det skal bygges ny idrettshall i Åsen. Med Levanger kommunes kjøp av tomt, har planene gjort et byks videre på veien mot realisering.

Ifølge Håvard Heistad som er enhetsleder for bygg og eiendom i Levanger, ble kjøpekontrakten signert like før helga. Levanger kommune kjøper et areal på 7,8 dekar av en privat grunneier. Området ligger i Reita, like øst for Åsen barne- og ungdomsskole, og tett inntil fotballbanen. Heistad vil foreløpig ikke opplyse prisen.

Varaordfører og åsbygg, Alf Magnar Reberg (Sp), sier tomtekjøpet er gledelig, men samtidig som forventet ut fra de vedtakene som er gjort.

- Det betyr at prosessen med hall i Åsen går sin gang. Nå har kommunen hånd om det den trenger for å føre planene videre, sier han.

- Vi begynner nå å organisere prosjektgrupper, og må samtidig engasjere en ekstern prosjektleder, sier Håvard Heistad. Han regner med prosjektet kjøres i gang med full tyngde etter ferien, sannsynligvis i første del av september. Hallens form og innhold vil krystallisere seg i tråd med konseptet som vinner anbudskonkurransen. En rekke lag og foreninger har allerede kommet med innspill og ønsker for den etterlengtede idrettshallen.