Allerede som 14-åring begynte levangsbyggen Lukas Skevik Kenar (16) å sminke seg. Den gang gjorde han det i skjul - i dag har han over 22 000 følgere på TikTok som ser på. Nå har han nylig lansert en egen lip oil i samarbeid med «modellmamma» Donna Ioanna. Det neste på planen er nok en tur til Milano og en egen makeup-serie.

– Jeg håper at jeg kommer hjem med modellkontrakt, sier Kenar og smiler.

Utsolgt

Etter en storslått modellhelg i Milano fikk Kenar spørsmål om å få navnet sitt på en egen lip oil. Produktet ble utsolgt allerede på forhåndssalget, men kommer tilbake i nettbutikken om noen uker, sier han.

– Jeg ble veldig overrasket. Det er utrolig gøy å få en mulighet som dette, sier levangsbyggen.

Han konkluderer med at det er gjennom TikTok folk flest har fått høre om produktet.

Lukas Kenar (16) drømmer om å bli modell, og er fornøyd med at han har fått sitt eget produkt. Foto: donnaioanna.com

– Liker du den selv?

– Ja, den er helt nydelig! Den jeg har er tom allerede og jeg bruker den hele tiden, og det sier jeg ikke bare fordi den er min, humrer 16-åringen.

Den unge modellen Lukas Skevik Kenar forteller at studiofotografering er favoritten. Foto: Innsendt

Modellkontrakt

I slutten av oktober går turen sørover igjen for Kenar og Ioanna. Han forteller at alt dette startet etter at 16-åringen meldte seg på Ioannas modell-weekend Denne gangen håper levangsbyggen å komme tilbake til trehusbyen med en modellkontrakt.

– Drømmen er å skrive kontrakt med Elite, det er et av verdens mest berømte byråer. Verdenskjente modeller som Kendall Jenner samarbeider med dem, så det hadde vært helt utrolig, sier den unge modellen med et glimt i øyet.

Modellmamma Ionna forteller at hun har stor tro på at Kenar klarer seg i modellbransjen.

– Lukas er en perfekt influenser. Å være modell i dag handler om mye mer enn hvor høy og slank du er. Selv om vi har en liten utfordring med høyden hans, tror og håper jeg at det kommer til å gå bra, sier Ioanna til Innherred.

Lukas Skevik Kenar har tidligere reist til Milano på modellweekend med Donna Ioanna; nå skal duoen vende tilbake til Italia. Foto: Espen Leirset / Arkivfoto

Fokuserer på skole

Det er ingen tvil om at det er vanskelig å balansere skole og jobb, spesielt om man må pendle til og fra Milano. 16-åringen er førsteklassing ved studielinjen studiespesialisering på Levanger videregående skole.

– Pappa er veldig opptatt av at jeg skal fokusere på skole, og det gjør jeg jo, sier Kenar.

– Hadde du flyttet til Milano om du hadde fått muligheten, da?

– Ja, helt klart. Jeg hadde hatt hjemmeskole da, så det er ingenting som kan få meg til å droppe ut. Jeg trives med vennene mine og lærerne våre, men det hadde vært kult å flytte, sier han.

For modeller på hans alder med kontrakt i utlandet er standarden å pendle, og det er dette han ser for seg at kommer til å skje dersom kontrakten underskrives.

Hat og støtte

Hjemmefra og fra Ioannas side er det ikke annet enn støtte å få, forteller Kenar. På sosiale medier er det også langt mer støtte enn hat, men hatkommentarene kommer også.

– Jeg får drapstrusler og hatkommentarer stadig vekk. Det er ekkelt å få drapstrusler, men jeg lar ikke hatet gå inn på meg som jeg gjorde før, sier levangsbyggen.

Mer enn noe annet er Kenar takknemlig for støtten han får.

Modellspiren Lukas Skevik Kenar (16) innrømmer at det er vanskelig å balansere jobb og skole. Foto: Privat

Et sjarmtroll

«Modellmamma» Donna Ioanna er tidligere «Top Model»-dommer og godt kjent på modellmarkedet. På telefon med Innherred forteller hun om samarbeidet mellom henne og Kenar.

– Vi jobber veldig bra sammen. Han er et ordentlig sjarmtroll og en skikkelig gledesspreder. Alle elsker han, rett og slett, sier Ioanna.

Ioanna sier at «the sky is the limit» når det kommer til Kenars modellkarriere. Selv tror 16-åringen at han har sjans til å klare seg, og jobber hardt mot målene sine. Dette er det han ønsker å drive med.

– Jeg får være med på veldig mye gøy. Jeg har store drømmer, men skal gjøre det jeg kan for å oppnå dem, sier Kenar avslutningsvis.