Hørte at de slet

Ørland-trener Jonas Stallvik Ødegård sier nemlig til sin egen lokalavis Fosna-Folket at de bør ha en god sjanse til å vinne mot Vuku, som så langt i år bare har spilt bortekamper, siden de hadde en isbrann på sin egen bane.

– Åh, er det ikke sant, sier Ødegård når Innherred sjekker uttalelsen hans.

– Jeg hadde hørt før at de slet med banen sin, og da var det en som sa til meg at de hadde vært plaget med isbrann. Da jeg så at de bare skulle spille borte, regnet jeg med at det fortsatt var tilfelle, sier Ørland-treneren, som ikke kan annet enn å le av misforståelsen nå.

Fått med seg seirene

Han regner med en tøff kamp mot Vuku på en god gressbane på Ørlandet.

– De har jo kommet seg en del utover våren, og vunnet et par kamper nå, har Ørland-treneren fått med seg.

Flere fryktet at Vuku kom til å stå med null poeng etter vårsesongen, ikke minst etter 0-7 i cupen mot Kvik, og 0-9 mot Ranheim2, 0-4 mot Sverresborg og 1-6 mot Trygg/Lade i de første seriekampene.

Imponert

Men så slo de til med 5-3-seier mot Vestbyen, og i de to kampene som er spilt nå i juni er det blitt 3-0-seier mot Neset og 4-3-seier mot Stjørdals-Blink2.

– Ni poeng på bortebane er sterkt i denne avdelingen, synes Jonas Stallvik Ødegaard. Hans eget lag har tatt åtte bortepoeng og seks på hjemmebane.

– Stort sett har det vært jevne kamper. Også helgens kamp er vanskelig å forutse, sier han.

Vuku er over streken før møtet med Ørland, og deretter blir resten av sesongen en eneste lang hjemmebane-høst.

Så vil det vise seg den 21. oktober om det har gitt resultater, eller om Ørland og trener Jonas Stallvik Ødegård når de kommer til den nye flotte kunstgressbanen sender Vuku ut i en mørk og kald, kald vinter der absolutt alt fryser til is...