Frosta fikk til det Verdal ikke klarte - å bli enig om en intensjonsavtale med Levanger.

Gode avtaler begge veier

Tirsdag klokka 10 offentliggjør kommunen begge avtalene på sin hjemmeside, og ordfører Trine Haug er fornøyd.

- Ja, jeg mener vi har fått en god avtale begge veier. Det er en forskjell i antall kommunale arbeidsplasser vi får beholde på Frosta. Der har Levanger en liten fordel, mens det på andre punkter kan slå Stjørdal sin vei. Nå blir det opp til innbyggerne å sette seg inn i avtalen, sier hun.

Les også: Nå er det opp til Frosta å bestemme (Kommentar)

Forhandlingsutvalget til Frosta kommer heller ikke med noen anbefaling til kommunestyret nå før påske.

- Nei, vi føler ikke det blir riktig. Nå får politikerne påska på seg til å sette seg inn i avtalen og gjøre seg opp en mening. I møtet neste tirsdag vil et samlet forandlingsutvalg komme med en anbefaling på hvilken retning vi ønsker Frosta skal gå hvis det blir det som blir alternativet, sier Haug.

Kan bli tre alternativ

Hun sier også at kommunestyret står fritt til å vedta at begge avtalene skal legges fram for innbyggerne, i tillegg til 0-alternativet, som er valget om at Frosta fortsetter som før.

Trine Haug vil ikke si noe om forhandlingene har endret hennes synspukt på det hun gikk til valg på - nemlig at Frosta kan leve godt alene.

- Nei, det standpunktet står jeg fortsatt på. Nå har vi imidlertid fått to gode alternativ, som vi i forhandlingsutvalget er fornøyd med, så jeg må nok innrømme at det vil bli endel tankevirksomhet rundt dette i den stille uke, sier ordføreren.

Nå gleder hun seg tross alt til noen dager fri med familien. Det blir nok uansett en hektisk tid fremover - fra det tidspunktet hun slår klubba i bordet og åpner kommunestyremøtet på Frosta tirsdag 29. mars.

Mer om storkommunediskusjonen: