Stiklestad-skiskytteren Sivert Borgen er en av til sammen 28 nominerte - 14 gutter og 14 jenter - fra alle landets kretser.

Stipend til vinnerne

Prisen, som har fått navnet Skiskytter-VMs talentpris, er et samarbeid mellom arrangøren og Norges skiskytterforbund. En jury bestående av Tora Berger, skiskytterpresident Tore Bøygard, VM-sjef Per Bergerud, bredde- og rekrutteringssjef Marian Lyngsaunet og idrettssjef i skiskytterforbundet Morten Djupvik skal vurdere alle talentene, og velger en vinner for hvert kjønn.

– Vi ønsker å gi talentene motivasjon og inspirasjon slik at de skal ha enda bedre forutsetninger for å ta steget opp fra talent til etablert utøver, sier Tora Berger. Vinnerne får et stipend på 10.000 kroner.

En god bidragsyter i miljøet

Både sportslig talent, gode holdninger, treningsvilje og potensial skal vurderes. Prisen deles ut 11. mars under VM, og alle de nominerte er invitert nedover på VM-arenaen den dagen.

Om Sivert Borgen heter det i nominasjonen: «Sivert er et stort talent som er svært treningsvillig. Han er en aktiv og positiv utøver som bidrar gunstig i miljøet i klubben. Alt som første års junior i forrige sesong hadde han mange gode plasseringer i NorgesCupen, blant annet ett gull under jr.-NM i Alta, og endte tilslutt på en 5. plass totalt i Norgescupen 2014/15.»

Strengt talt tok han vel faktisk to gull i junior-NM, på fellesstart (arrangert på Østre Toten under norgescupen der) og normalprogrammet som nevnt i nominasjonsteksten (red.anm.), og så sent som sist helg gikk han to flotte løp i norgescupen i Stryn, med femteplass på normalen og sjetteplass på sprinten.