Kjære Hilde Gunn

Jeg har lest innleggene dine i lokalavisa den siste tida, og må innrømme at jeg hadde litt sansen for det første innlegget, selv om jeg skulle ønske du heller hadde tatt dialogen med de som allerede driver kafeer og restauranter i dag, og foreslått for dem hva du tenker skal til for å skape den møteplassen som du savner.

Men i neste omgang å si at det ikke finnes kafekultur i Verdal er et bomskudd, da vi har en lang liste over hva som finnes av gode kafeer og restauranter, og de fleste med høy kvalitet.

Du sier også at vi trenger opplæring i å møtes? Jeg håper du ikke mener å beskrive verdalingene som en gjeng uutdanna, uvitende folk med behov for opplæring i de mest grunnleggende ting?

Du hevder at det skjer handelslekkasje til våre naboer på grunn av mangel på kafeer? Jeg vil gjerne at du kommer med noen tall som bekrefter dette, da jeg ikke finner tall i SSB som kan si noe om dette.

Du skriver også at din mest alvorlige bekymring er at vi verdalinger ikke har klart å tilpasse oss det nye samfunnet - kunnskapssamfunnet. Mener du med det at det fra svenskegrensa og ned til Norges tredje største industripark ikke finnes folk med nødvendig utdanning til å føre denne verden videre?

Jeg tør påstå at vi har vi et meget mangfoldig næringsliv med høy kompetanse i vår kommune og at vi sammen med våre naboer er godt rustet for fremtiden. Dette betyr at vi står sterkt i å beholde de som velger å være i Verdal og å få tilbake ungdommer som er ute i studier i det ganske land.

Jeg har stor respekt for akademikere, men innlegget ditt kan leses som mangel på respekt for alle som jobber utenfor akademia.

Så til det du egentlig ville med innlegget, - å bruke offentlige midler til å starte nok en kafé i Verdal i en tid da vår kommune, i likhet med alle andre, ikke klarer å finansiere de lovpålagte oppgaver uten å bruke ostehøvelen, må vel i dag anses som helt uaktuelt og kan legges død.

Jeg ønsker debatten velkommen. Jeg ønsker deg velkommen som medlem i Innherred Næringsforening sammen med meg og mange andre. Jeg ønsker deg også velkommen til å delta i de møter som omhandler hvordan vi vil utvikle Verdal generelt og sentrum spesielt. Kanskje det da kan komme noe positivt ut av den debatten du har startet.

Jan Juberg